Kevät on mainostajan kulta-aikaa

flower with text and a logo

 

Tiedäthän tunteen, kun pitkän ”lonkeronharmaan” kauden jälkeen tulevat ensimmäiset aurinkoiset kevätpäivät? Kun tekee mieli kääntää kasvot aurinkoon ja vain nauttia silmät kiinni sen tarjoamasta energiasta?

Kevät herättää meidät talviunesta ja saa haaveilemaan monista asioista: kasvimaan istuttamisesta, talon kunnostamisesta, valmistujaisten tai häiden järjestämisestä, lomasta… Alamme kahlata nettiä läpi inspiraatiota etsiessä ja hyviä tarjouksia metsästäessä. Hyvä mainostaja tunnistaa näiden ihmisten tarpeet ja asettaa yrityksensä hyvin näkyville omalle kohderyhmälleen verkossa.

Miten mainonta sitten kannattaisi toteuttaa?

Aloita kirjoittamalla ylös potentiaalisten asiakkaidesi piirteitä: miten he yleensä asioivat (verkossa vai kivijalkamyymälässä), minkälaiseen mainossisältöön he reagoivat ja miten kauan heillä menee ajallisesti siirtyä haaveilusta varsinaiseen ostokseen?

Case: kukkakaupan mainostaminen

Oletetaan, että potentiaaliset asiakkaat käyvät kivijalkamyymälässä, reagoivat fiilistelykuviin sosiaalisessa mediassa ja eivät pohdi ostopäätöstä kovin kauaa.

Tästä saadaan jo koottua kaupan mainonnalle pohjaa:

  • mainonnassa on tärkeää tuoda esille kivijalkamyymälän sijainti ja aukioloajat. Koska kilpailu on alalla kovaa, asiakas yleensä siirtyy seuraavaan palveluntarjoajaan, jollei löydä näitä tietoja helposti.

Google-hakusanamainonta toimii tässä kohtaa mainiosti, koska sen avulla yritystä tuodaan esille ”kriittisellä hetkellä”, eli kun asiakas jo etsii myymälää esimerkiksi hakusanoilla ”kukkakauppa turku”.

  • Toisaalta potentiaaliset asiakkaat myös reagoivat kauniisiin kukka-asetelmiin sosiaalisessa mediassa ja tämä onkin erinomainen tapa saada ns. orgaanista (eli maksutonta) näkyvyyttä. Sosiaalisessa mediassa voi esitellä kivijalkamyymälän tarjontaa ja toisaalta tuoda esille omaa osaamista.

Sosiaalisen median sisällön ylläpito voi vaikuttaa työläältä, mutta sitä voi helpottaa tekemällä itselleen sisältösuunnitelman. Sosiaalisen median sisältösuunnitelmaa voi lähteä kokoamaan esimerkiksi tiettyjen tärkeiden myyntipäivien ympärille. Esimerkiksi ennen äitienpäivää voi lisätä sosiaalisen median julkaisujen määrää ja tuoda esille erilaisia vaihtoehtoja muistaa äitiä kukilla. Lisäksi pienikin kannustin, oli se sitten tarjous tai kahvitarjoilu, voi olla ratkaiseva tekijä asiakkaan päätöksenteossa.

Tärkeintä on kuitenkin olla esillä! Valitsetpa toimia sosiaalisessa mediassa tai hankkia Google-näkyvyyttä, systemaattinen tekeminen on keskiössä. Tällä ei tarkoiteta julkaisemista joka tuntia ja joka ikisessä sosiaalisen median kanavassa mitä keksit. Tavoitteena on nimenomaan keskittyä siihen kanavaan, joka tuntuu itselle ominaiselta ja jossa tiedät asiakkaidesi viihtyvän.

Tuntuuko mainonnan aloittaminen silti haastavalta, etkä oikein tiedä, mistä lähteä liikkeelle? Me voimme auttaa mainonnan ja sisältöjen suunnittelussa ja toteuttamisessa, jolloin sinä voit keskittyä omiin asiakkaisiisi.

Ota yhteyttä ja jutellaan toiveistasi mainonnan suhteen! Tarjouksen pyytäminen ei sido sinua vielä mihinkään.

Jätä kommentti

Huomaa, että kommentit on hyväksyttävä ennen niiden julkaisemista