Totta vai tarua? Sosiaalinen media yrityksillä

Sosiaaliseen mediaan liittyy valtavasti mielikuvia niin hyvässä kuin pahassa. Ammatikseen sosiaalisen median, eli somen, kanssa työskenteleville se kuitenkin tuo mielenkiintoisia uusia mahdollisuuksia tavoittaa oikeita ihmisiä oikeaan aikaan. 

Tässä blogikirjoituksessa käsittelen sosiaalista mediaa yritysten mainonnan ja markkinoinnin sekä viestinnän välineenä. Nostan esille sellaisia kysymyksiä ja mielikuvia, joita olen kuullut niin asiakkailta kuin yhteistyökumppaneiltakin.

"Sosiaalinen media on aikasyöppö – kun sille antaa pikkusormen, se syö koko käden."

Totta ja tarua. Jos sosiaalisen median markkinoinnista ja viestinnästä haluaa saada mahdollisimman paljon irti, siihen kannattaa panostaa aikaa. Nykyään on mahdollista joko opetella tekemään itse esimerkiksi erilaisten koulutusten ja verkkokurssien avulla tai ulkoistaa tämä "vaiva" asiaan perehtyneelle markkinointitoimistolle. Sosiaalisen median mainostoimisto osaa auttaa oikeiden some-kanavien valinnassa ja niiden ylläpidossa sekä markkinoinnissa oikeille kohderyhmille. Summa summarum, voit säästää aikaa antamalla some-kumppanin hoitaa homman puolestasi.

"Someen 'meneminen' on vaikeaa, pitäisi osata etukäteen niin paljon."

Tarua. Sosiaalisen median kanavat, kuten Facebook ja Twitter, ovat välineitä, joiden avulla voit ylläpitää keskustelua kohderyhmäsi kanssa. Jos miettii vaikka sähköpostia, niin peruslogiikka on sama: keskustelet, vaihdat tietoa, vastaat tarjouspyyntöihin ja lähetät mainoksia. Toki uusi viestintäalusta vaatii aluksi hieman enemmän aikaa ja resursseja, koska siitä pitää luoda yrityksesi näköinen ja sille pitää kerätä yleisöä. Mutta tilien perustaminen yritykselle ei ole vaikeaa ja siihen löytyy satoja suomenkielisiä ohjeita. Esimerkiksi Facebookilla on kattavat suomenkieliset ohjeet yritystilin luomiseen.

"Mutta asiakkaani eivät ole somessa, joten ei yrityksenikään tarvitse olla."

Tarua. Aika harva yritys voi oikeasti sanoa, etteivät heidän asiakkaansa käytä mitään sosiaalisen median kanavaa. Esimerkiksi Facebookissa suomalaisten käyttäjien määrän arvioidaan tulevina vuosina nousevan lähes 3 miljoonaan (lähde: Statista 2020). Yrityksen kohderyhmät määrittävät parhaat sosiaalisen median kanavat: tavoitellaanko kuluttajia, toisia yrityksiä, päättäjiä, jne. Jos haussa ovat todella korkean tason yrityspäättäjät, niin silloin Instagramin tyyliset kanavat eivät välttämättä ole niitä parhaimpia. Kaikissa kanavissa ei tarvitse olla läsnä, mutta osaava markkinointitoimisto pystyy auttamaan tehokkaimpien kanavien löytämisessä. 

Heräsikö kysymyksiä? Laita viestiä sosiaalisen median sisällöntuotannosta, markkinoinnista tai vaikkapa olemassa olevien sosiaalisen median yrityssivujen konsultoinnista.

 

Kirjoittaja: Kia Kilpinen, Creative Marketing Director

Laita Edda Marketing seurantaan! 

      

Jätä kommentti

Huomaa, että kommentit on hyväksyttävä ennen niiden julkaisemista